Cephe Kaplama Camları

Giydirme cephelerde pencere camlarını tamamlayan parapet camları, yapının stürüktürel ve mekanik elemanlarını gizlemek amacı ile kullanılır. Parapet camları pencere camlarına uyum sağlayacak veya kontrast oluşturacak şekilde seçilebilir. Pencere ve parapet camlarının birbirine uygunluğu sipariş öncesinde irdelenmelidir. Ayrıca cephelerde bondigleme sistemide uygulanmaktadır. Yüksek ışık yansıtıcılık ve düşük ışık geçirgenlik pencere ile parapet camları arasındaki görüntü beraberliğini arttırıcı bir özelliktir.

Isı Yalıtımlı Cam

Isı yalıtımlı camlar, iki yada daha fazla cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesiyle oluşan yalıtımlı camdır. Düzcama en yakın görüntüdedir.

Faydaları
Gün ışığını engellemez.Yakıt giderlerinden tasarruf sağlar.
Kışın sıcağı içeride tutarak, ısı kayıplarını, tek cama göre %72 tasarruf sağlar.

Lamine Cam

Lamine hattına gelen temiz camlar; aralarına PVB veya EVA adı verilen materyal cam ölçülerine göre kesilir. Klimalı odalarda bekletilen PVB 17 derecede kendi formunu korumaktadır.
Camların arasına yerleştirilen PVB, cam ölçüsüne göre kesilir. Lamine hattından çıkan camlar yüksek ısı ve basınca maruz kalacağı Lamine tüpüne girmeye hazırlanır. Lamine tüpüne giren camlar uzun süreli yüksek ısı ve basınç işlemi görür. Camlar arasında eriyen PVB mat yapısından çıkarak şeffaf bir yapıya bürünür ve kusursuz tasarım tamamlanır.

Korkuluk Camları

Günümüzün şık mekanlarında yoğun olarak kullanılan paslanmaz çelik, alüminyum gibi materyaller camla birleşince, hem dayanaklı hem de estetik olduğu için tercih edilir. Modern yapıların vazgeçilmez malzemeleri olan cam ve alüminyum yaşam alanlarınıza kolaylık ve rahatlık katmaktadır.

Düz Cam

Günümüzde üretim teknolojisi tipine göre hazırlanan hammaddelerin düzcam fırınında; yüksek sıcaklıklarda eritilerek şekillendirilmesi, tavlanması ve istenilen ölçülerde kesilmesi ile elde edilmektedir. Genel anlamıyla cam; sert, şeffaf, çabuk kırılan, nispeten yüksek yumuşama noktası olan, suda ve organik çözücüyle çözünmeyen bir madde olup, günlük yaşantımızda hergün, belki de her an kullandığımız bir maddedir.

Temperli Camlar

Temperleme işlemi, bu işleme özel ısıtma sistemleri ile camların 600°C – 650°C arasındaki sıcaklıklara getirilip ani olarak hava ile soğutulmasıdır. Sıcaklığın azalması ile birlikte yüzey sertleşir. Önce dış kısımların, daha sonra da iç kısımların soğumasıyla camın yüzeylerinde basınç, camın iç kısmında ise çekme gerilmeleri oluşur.
Temperlenme işleminden geçen cam 300°C ısıl şoka dayanabilirken, temperlenmemiş cam yaklaşık 40°C ısıl şoka uğradığı zaman kırılabilmektedir.

Spider Cam Sistemleri

Camdan binalar yapmak ve onları kaplamak Spider Cam Sistemleri'nin marifetlerinin başında gelir. Kış bahçesi, mağaza vitrini, merdiven ve sehpa üretimine kadar birçok alanda değişik montaj sistemi kullanan spider cam, çok çeşitli aparatlarıyla sonsuz alternatifler sunmaktadır.

Kullanım Alanları
Oteller ve ortak kullanım alanlarının ışıktan maksimum yararlanma isteklerine cevap vermesi mimar ve tasarımcıların en çok yararlandıkları sistem olmasına neden olmaktadır.

Nervürlü Cam

Yüzeyindeki uzunlamasına çizgilerle (nervür) ışığı kırarak şık bir görünüm sunar. Genellikle bölme duvarlarda ve dekoratif uygulamalarda tercih edilir. Estetik ve mahremiyeti bir araya getiren bu cam türü, Zeysi Cam’ın uzmanlığıyla projelerinize şıklık katıyor.

Telli Cam

İçine gömülü çelik tel örgüsü ile hem güvenlik hem de yangına karşı dayanıklılık sağlayan özel bir cam türüdür. Endüstriyel ve nostaljik görünümlü bu cam, özellikle depo, fabrika ve yangın kapılarında tercih edilmektedir. Zeysi Cam olarak, projelerinize özel ölçülerde ve yüksek kalite standartlarında telli cam çözümleri sunuyoruz.

Buzlu Cam

Buzlu cam, yüzeyi matlaştırılmış, ışık geçirgenliğini korurken görüntü netliğini engelleyen özel cam türüdür. Genellikle mahremiyet sağlamak amacıyla banyolarda, iç mekân kapılarında, ofis bölmelerinde ve duşakabinlerde tercih edilir. Kumlama, asitleme veya film kaplama yöntemleriyle üretilir. Hem dekoratif hem işlevsel oluşuyla şık ve modern çözümler sunar.

Ayna

Ayna, ışığı yansıtarak görüntü oluşturan, genellikle cam yüzeyin arkasına metalik kaplama uygulanarak üretilen dekoratif ve işlevsel bir cam ürünüdür. Mekânlara derinlik ve ferahlık hissi kazandırırken estetik anlamda da büyük katkı sağlar. Şeffaf float cam üzerine gümüş veya alüminyum kaplama ile üretilen kaliteli aynalar, hem iç mekân dekorasyonunda hem de profesyonel projelerde tercih edilir.

Çatı Camları

Çatı ışıklığı; yatay ile belirli bir açı yapan eğimli cam kaplama sistemi olarak tanımlanır. Çatı ışıklığı giydirme cephelere nazaran çok daha fazla yüklere (rüzgar, kar, kendi ağırlığı) maruz kaldığından, özel şekilde dizayn edilmelidir.
Çatı ışıklık camları emniyetli olmak zorundadır. Darbelere mukavim olmalı ve kırıldığında dağılmamalıdır. Bu sebeple çatı cam panellerinde temper ve lamine camları beraber kullanılmalı ve emniyet sağlanmalıdır. Aşırı yağışlara karşı yağmur suyu tahliyesi ve kanallar kullanılmalıdır.

Kurşun Geçirmez Cam

Kurşun geçirmez camlar istenen sınıfa göre üretilen ve silahlı saldırılara karşı güvenlik sağlayan çok katlı laminasyon üniteleridir. Kurşun geçirmez camları diğer lamine camlardan ayıran özellik bir katmanının polikarbon levha olması ve darbe sonucu kırılan camın parçacıklarının etrafa dağılarak zarar vermesine engel olmasıdır.

TV Sehpa Camları

TV, sehpa camları genellikle, herhangi bir çarpma, kaza, darbelere karşı normal cam türlerine göre 10 kat daha dayanıklı olan temperli ya da normal camdan üretilebilmektedir. Temperli camdan üretildiği durumda, tencere, çaydanlık, soğuk içecek, sıcak içecek gibi sıcak ve soğuk olan tüm maddeler camın üzerine konulursa bile çatlama veya patlama gerçekleşmez.

Kullanım Alanları
Masa camları genellikle, yemekhane, restaurant, cafe, ofis, işyeri, büro, sehpa, dresuar, çalışma ve toplantı masaları gibi alanlarda tercih edilir.

Vitrin Camları

Vitrin camları genellikle mağaza, işyeri, dükkan, gibi alanlarda lamine cam, temperli cam, güvenlik camı vb cam ürünleri kullanılarak alüminyum doğrama üzerine takılmaktadır.
Vitrin camları genellikle 4+4 veya 5+5 lamine cam kullanılmaktadır. İki camın arasında bulunan pvc özel film ile birleştirilip yapılmaktadır. Bu sayede cam kırıldığı anda bile iki camın arasındaki film, camı bir arada tutmaktadır.

Boyalı Camlar

Düz camın arka yüzeyine çevre dostu seramik boyaların uygulanmasıyla üretilen dekoratif cam türüdür. Serigrafi, rulo veya sprey gibi tekniklerle boyanır ve temperleme ile dayanıklı hale getirilir.

Kullanım Alanları
Ev, ofis, restoran ve otellerde; duvar kaplaması, dolap kapakları, masa üstü ve yazı tahtalarında kullanılır.

Özellikler

  • Estetik ve modern görünüm

  • Zararlı kimyasal içermez

  • Standart ve özel renk seçenekleri

  • Güvenlik filmiyle kırılmalara karşı güvenlidir

Duşa Kabin Camları

Duşakabinler, banyolara dekoratif bir görüntü desteği sağlayan ve bunun yanı sıra duş alma esnasında oluşacak su sıçramalarının önünü alarak sıcak havanın muhafazasını sağlayan işlevsel banyo ürünlerinin başında gelir.
Duşakabinler; şekline, kapısına, kullanılan cam çeşidine, ölçüsüne ve yapısında bulunan teknolojik özelliklere göre ayrılan pek çok model ve seçeneğe sahip olmasının yanı sıra renk ve desenler açısından da kullanıcılara geniş bir seçim yelpazesi sunmaktadır.

Karotajlı Cam

Karolajlı çift cam, binaların iç mekanları ve dış görünüşlerine kattığı estetik güzelliği ile bina mimarisine yeni bir boyut kazandırır.
İç içe geçmeli veya zımba ile birleştirilen karolaj çıtaları değişik geometrik şekillerde uygulanabilmektedir. 8 mm, 18 mm, 26 mm, 45 mm gibi değişik boyutlardaki çıta genişlikleriyle ve dekoratif çıta seçenekleri ile de çeşitli geometrik desenler uygulanabilir.

Cam Balkon Camları

Cam balkon camları, açık balkonları dış etkenlerden korumak, kullanışlı bir yaşam alanına dönüştürmek ve mekâna estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla kullanılan dayanıklı cam sistemleridir. Genellikle temperli camdan üretilir ve katlanır veya sürgülü sistemlerle kullanılır.

Parapet Camları

Parapet camları, genellikle bina cephelerinde, balkon önlerinde veya teras kenarlarında kullanılan, hem güvenlik sağlayan hem de modern mimariye estetik kazandıran cam sistemleridir. Beton veya metal parapetlerin yerine ya da önüne monte edilen bu camlar, açıklık hissini korurken koruma sağlar.

Kaydırmaz Cam

Yüzeyine uygulanan özel desen ve kumlama teknikleriyle, kayma riskini en aza indiren bir güvenlik camıdır. Özellikle asansör zeminleri, duş tekneleri ve eğimli alanlarda tercih edilir. Zeysi Cam olarak, estetik ve güvenliği bir arada sunan kaydırmaz cam çözümlerimizle yanınızdayız.